în stoc

AVENTURILE UNUI CĂLĂTOR NAIV, între mișcare și izolare - Jan Cornelius

Noi vedem zilnic o grămadă de întâmplări, fără să ne dam seama că ele mustesc de umor, dar umoriștii adevărați precum Cornelius le văd, umorul este în ochiul celui care privește. (Mircea Cărtărescu)
35,00 RON
Mai multe informații
Editura
Editura Lebăda Neagră
Colecție
Blue Spot
Data apariției
Septembrie 2020
Domeniu
Literatură română contemporană
Limba
Română
Public
Publicul larg
Dimensiuni
130x200 mm
Pagini
352
Conținut ilustrativ
Nu
Format
Paperback broșat
ISBN
978-606-9682-03-6
ISBN pdf
978-606-9682-04-3
ISBN ePub
978-606-9682-05-0

Eu nu cred decât într-o singură ocultă mondială, oculta celor care fac bancurile, pentru că nimeni nu a văzut vreodată pe cineva care să fi inventat el însuși vreun banc și totuși acești oameni geniali, care au un simț al umorului extraordinar, trebuie să existe printre noi și eu cred că Jan Cornelius face parte din această ocultă și nu vrea să ne spună. Noi vedem zilnic o grămadă de întâmplări, fără să ne dam seama că ele mustesc de umor, dar umoriștii adevărați precum Cornelius le văd, umorul este în ochiul celui care privește. (Mircea Cărtărescu) ,,Azi am ajuns la Iași, poimâine plec la Chișinău. Sunt invitat la un festival de proză, prin Goethe-Institut. Am fost azi la autogara Iași să iau un bilet pentru cursa de ora 9, marți, 17 septembrie. S-au uitat pe acolo la mine ca la un extraterestru. Cum un bilet pentru marți? Cum pentru Chișinău?! Pentru Chișinău nu se vând bilete decât la autobuz. „Și dacă sunt prea mulți pasageri?” mă întreb. Probabil că se trage la sorți. Sau cei în plus sunt aruncați pe drum din autobuz. Ghișeu de informații există la autogară, dar pe ușa acestuia scrie mare NU DEȚINEM INFORMAȚII DESPRE CHIȘINĂU. Și oricum biroul e închis. Ce-mi place mie teatrul absurd! Pssst! Actul întâi deja a început.” (Fragment din carte)

 

Scriitorul Jan Cornelius a oferit pentru Radio România Cultural un interviu în care prezintă resursele care au stat la crearea volumului Aventurile unui călător naiv, între mișcare și izolare, apărut la editura Lebăda Neagră.

„Ce se întâmplă cu artiștii în pandemie? Dincolo de precaritatea financiară tot mai accentuată, mulți dintre ei nu-și mai pot exercita profesia. Ce se întâmplă cu publicul evenimentelor culturale? Ce soluții oferă online-ul pentru viața culturală?”

https://radioromaniacultural.ro/dilema-veche-la-timpul-prezent-cultura-in-pandemie/

 

Un nou interviu acordat de Jan Cornelius despre "Aventurile unui călător naiv, între mișcare și izolare".

https://citestema.ro/jan-cornelius-in-dialog-cu-radu-gavan-am-ramas-copil-toata-viata-de-aia-imi-si-place-sa-ma-joc/fbclid=IwAR2kosBHEmskoFAJvNF7QbB9POyZWUFEbUhni2ELCKSVjtNhyCmtRvlT2k0

 

„Textele mele par poate scrise spontan şi la întâmplare, dar nu e tocmai aşa. Totul e lucrat şi gândit de şapte ori, stilul e foarte important pentru mine. Scriu, deci, cu bună-ştiintă astfel, având certitudinea că un cititor avizat îşi dă seama că vreau sa redau o stare de spirit. Tu vorbeşti de-o spontaneitate a textelor, o fi, însă este o spontaneitate lucrată.”

(Jan Cornelius)

Întregul interviu în linkul de mai jos:

https://adevarul.ro/cultura/carti/interviu-scriitorul-jan-cornelius-devenit-medic-involuntar-situatiile-pandemie-sunt-rand-absurde-1_5fb67b095163ec4271075964/index.html?fbclid=IwAR1YmTtMZpM86Vxrub-SbdW8Zkkh_fvVn2u3_CmMs93m2PBI9WtKhsSjgS8

 

Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsAVENTURILE UNUI CĂLĂTOR NAIV, între mișcare și izolare - Jan Cornelius
Rating-ul dumneavoastră
To Top