Moș Nicolae a dat startul sărbătorilor de iarnă! O perioadă a anului care, pentru mulți dintre noi, trebuia să arate altfel. Reuniunile în familie, întâlnirile cu prietenii, vacanțele, tradițiile erau bucuriile ficăruia care ofereau pe deplin energie, vitalitate și poftă de viață. Sfârșitul de an, obositor pentru majoritatea oamenilor, venea și cu un cumul de emoții pozitive care, din păcate, vor lipsi acum într-o oarecare măsură.

 

            Ne dorim să resimțiți cât mai puțin intens schimbările care s-au produs în această perioadă și venim către voi cu câteva mențiuni legate de cum anume îmbinarea activităților permise în pandemie cu cititul pot face minuni!

 

            Cititul unei cărți ajută la combaterea singurătății. În locul preferat acestei activități, în intimitatea propriului cămin, alături de autorii și personajele preferate, timpul trece altfel. Scenariul ne absoarbe și ne poartă prin locuri minunate atât cât îi permitem imaginației noastre să se manifeste. Identificarea cu acțiunea și protagoniștii devin atât de profunde, încât realul pare că ia locul unui simplu text.

 

            Senzația de izolare va fi diminuată pentru că cititul reprezintă o formă de legătură socială. Comunicarea, legarea unor noi prietenii devin mult mai facile dacă investim timp de calitate în noi înșine prin lectură. Putem transforma restricțiile existente în momente de autocunoaștere, introspecție, odihnă și înclinare către sine și nevoile noastre.

 

            Cărțile ne ajută să nu pierdem timpul! De căte ori nu ne auzim spunând: „Am un timp mort, habar n-am ce să fac!” Iată că o lume întreagă așteaptă să fie descoperită, cărțile ne reamintesc mereu asta, iar alegerile sunt multiple. Cel mai important este să explorezi, să afli ce îți place și să nu contenești în a-ți da voie să simți plăcerea ce se revarsă dintre paginile unui volum de calitate.

 

            Indiferent de perioada nefastă prin care trecem, să nu uităm nicicând să ne inducem starea de bine!

 

Sursă foto: weheartit.com

Consemnat de Monica Dobrea

on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.