Despre autoare nu știu să vă spun mare lucru, mi-ar fi plăcut să găsesc în carte aceste informații. Am căutat pe Google și am găsit câteva povești frumoase sub semnătura Angelicăi Lambru.

    Această carte pentru copii e recent apărută la o nouă editură. Întotdeauna sunt bucuroasă să descopăr scrieri noi pentru copii, diferite de ce am citit pănă acum în cărțile autorilor români contemporani. 

    În cele 123 de pagini găsim 24 de povești atractive, 22 dintre ele având ca titlu un tip de dulceață și subtitlul despre ce este povestea. 

„Dulceață de mandarine

Castelul De-Unde-Nu-Te-Mai-Întorci  …………..  9

…………………………

„ Dulceață de coacăze

 Găinușa cea roșie ………………………………... 71” 

                                                                           Etc.

   Știm cu toții ce important este să le citim micuților devreme, un obicei sănătos și frumos care le dezvoltă imaginația și le îmbogățește vocabularul. Un exemplu pe care ar trebui să-l ofere adulții și sub îndrumarea lor, cei mici să devină interesați de lumea imaginară.

   Căsuța lui Snowie ne-o prezintă pe pisicuța albă cu ochi albaștri, primită în dar de fetița cu codițe de la prietenul ei. Din perspectiva unei căsuțe calde în care se găsesc un copil, un animăluț și un povestitor începe seria de povești desprinse parcă din timpurile în care tehnologia nici nu exista.

  Fiecare poveste e un basm frumos, însoțit la fiecare final de învățăturile fiecăreia și gândurile povestitorului împreună cu Snowie.

   Foarte binevenite explicațiile cu care se încheie poveștile. Pe înțelesul fiecărui copil, dar și din punct de vedere analitic, perfecte pentru o lectură de calitate. Fie că e vorba de eroi, de animăluțe sau de întâmplări, aceste povești sunt minunate și pline de învățături pentru o educație aleasă. Dacă vorbim de educație e suficient să spunem că avem copii care citesc și primul pas este făcut.

  Nu o să dau mai multe detalii pentru a nu strica plăcerea lecturii. O să las un scurt fragment pentru dumneavoastră, dar și o sinceră recomandare. Mă bucur să văd că editurile noi aduc calitatea lecturii pentru micii cititori.

  Fragment:

Dulceață de vișine, Înțelepciunea prețuiește mai mult decât bogăția

"A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti, a fost odată într-un sat mititel un om sărac, pe nume Mordehai, a cărui unică ambiție era învățătura. Casa lui era formată din două încăperi pline cu cărți. Din când în când, din alte sate vecine veneau la el oameni ca să-i ceară sfatul sau îndrumarea, iar el nu-i lăsa niciodată să plece nelămuriți, nesfătuiți sau neconsolați.. Scotocea prin terfeloagele lui, iar mai apoi, ridicându-și privirea din spatele ochelarilor, găsea pentru fiecare, cu vocea lui domoală, vorbele potrivite. În clipele acelea el era regele, iar vecinii, supușii lui.”

https://literaturapetocuri.ro/tag/casuta-lui-snowie

 

on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.