Întotdeauna e o mare plăcere pentru mine să citesc scriitori australieni, eu având o legătură personală cu această țară minunată. Așa că am fost tare entuziasmată când s-a ales următoarea carte pentru un nou blog tour crime. Chemarea Omului Flămând este romanul de debut al lui Kyle Perry, un thriller intens, cu accente culturale aborigene.

          Romanul este plasat în Tasmania, un stat insulă al Australiei, unde sălbăticia naturii domnește micile comunități. Suntem în Limestone Creek, în timpul unei excursii școlare, când patru fete dispar fără urmă. Mica așezare este pusă în alertă, toată lumea venind pe munte pentru a le căuta. Forfota este intensificată de faptul că în urmă cu trei decenii, în același loc, cinci fete au dispărut. Dispariția fetelor a fost pusă în seama unei creaturi mitice, un Om Flămând, ascuns prin tufișuri. Legenda sa a crescut odată cu trecerea anilor, circulând fel și fel de zvonuri și poezioare cu privire la identitatea sa.

„Sus pe dealuri, el se ascunde și ucide.

Jos în peșteri, el se ascunde și așteaptă.

Omul Flămând, căruia îi plac fetițele,

cu fețele lor drăguțe și bucle frumoase.

Nu credeți ce spun adulții,

Omul Flămând va găsi o cale.

Așa că nu voi merge singură pe lângă copacii de pe munte,

sau Omul Flămând va veni după mine.„

          Totul se complică atunci când una dintre fete este găsită moartă pe o stâncă. La cârma cazului este Con Badenhorst, ce nu cu mult timp în urmă reușise să rezolve un caz prolific legat de dispariția altor fete tinere. Însă va fi el suficient de rapid pentru a le salva pe celelalte trei adolescente din Limestone Creek? Mai ales când toată lumea ascunde secrete.

          Cartea se bucură de un ritm alert și mult dialog, astfel că cele 500 de pagini se citesc extrem de rapid. Vă ziceam la început că romanul are accente culturale importante. Ei bine, acestea sunt datorate culturii aborigenilor, pe care mulți încearcă să o înlocuiască cu cea a albilor. Este important să păstrăm tradițiile și să îi respectăm pe băștinașii locului, iar acest volum poartă amprenta activismului pentru natură și cultură.

          Legenda Omului Flămând își trage seva din diferitele mituri locale, adaptate de scriitor pentru acest mystery thriller. Pentru mine nu a fost o lectură înfricoșătoare, dar e drept că pasajele unde se vorbește despre cum Omul Flămând își vânează victimele printre tufișuri mi-au dat ceva fiori pe șira spinării.

          Fiecare personaj are secrete de ascuns, ceea ce întărește caracterul dramatic al cărții. În joc intră și rețelele de socializare și întrebarea – cât de departe ai merge pentru a fi popular? Sexualitatea este un alt subiect dezbătut, ce ia forme sensibile și chiar incomode, fiind vorba de adolescenți de doar 16 ani.

          Chemarea Omului Flămând are suspans, mister, o intrigă captivantă și multe răsturnări de situație, ceea ce face ca lectura să fie antrenantă și potrivită pentru cei ce sunt în căutarea unei povești încâlcite, cu accente noir și motive tradiționale aborigene.

 

https://ciobanuldeazi.home.blog/2022/12/03/recenzie-chemarea-omului-flamand-de-kyle-perry/?fbclid=IwAR2gtcnbouQ6lsLTEwaDhVzMuO0udQTkrFUbji2U5woRwCwExHANvDyfT-8

on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.