Despre autoarea Romy Hausmann nu auzisem nimic până la acest roman, însă vă asigur că am devenit unul dintre admiratorii ei și cu siguranță voi căuta să am toate cărțile sale ce vor fi traduse în limba română.   Este o artistă a thrillerului și consider că romanul pe care l-am citit cu mare plăcere este o capodoperă. De altfel pentru acest roman, autoarea a primit Premiul Crime Cologne 2019 care îi confirmă valoarea.

          Povestea este foarte bine scrisă, într-un ritm antrenant și cu un stil oarecum neobișnuit prin prisma faptului că nu există un singur autor-povestitor in acest roman, ci fiecare personaj principal în parte își spune propria versiune pe parcursul firului narativ. 

          O tânără ajunge în spital în urma unui accident de mașină însoțită de o copilă de treisprezece ani, însă cu aspect de opt, Hannah. Aceasta le spune că pe mama ei rănită, o cheamă Lena și că trăiesc într-o cabană în pădure.

          Identitatea rănitei după semnele particulare și culoarea părului o indică pe cea a unei persoane dispărute în condiții suspecte în urmă cu paisprezece ani. Părinții dispărutei nu confirmă bănuiala, însă sunt uimiți de prezența fetiței care este copia fidelă a fiicei lor, Lena. Totuși, cine este persoana care se aseamănă cu fata lor? Copila le este nepoată?

          Povestea este din ce în ce mai interesantă și neașteptat intrăm în pielea victimei, Jasmin, despre care aflăm că este forțată de un violator brutal care o răpește, o obligă să își însușească o altă identitate pentru a deveni o mamă surogat. Ulterior intrăm în mintea copilei Hannah înzestrată cu o inteligență peste medie, însă cu o formă de autism numit sindromul Asperger care îi limitează comportamentul.

          Cine este răpitorul care își creează o familie prin abuz? 

          Ancheta avansează greoi, iar tatăl Lenei, Matthias este singurul care insistă în a afla măcar locul unde i-a fost îngropată fiica. 

          Până la ultimele pagini am fost extrem de curios și nu am bănuit cine era răpitorul care ulterior  s-a dovedit a fi un asasin în serie cu mari probleme psihice. Aparent acesta ducea o viață normală și era un om important in societate...

          Știți ce a fost fascinant pentru mine? Faptul că autoarea a reușit să mă facă să devin empatic cu personajul negativ. I-am înțeles oarecum comportamentul și faptele. A devenit veridic și nu exclud posibilitatea ca o astfel de dramă să fie reală.

          Durerea și disperarea își găsesc refugiu într-o speranță vindecătoare, iar dacă totul este o iluzie, mintea omului poate transforma realitatea...

          Recomand acest roman celor care iubesc poveștile pline de mister, crimă și violență. Este un roman care te absoarbe și te cheamă mereu să îi afli deznodământul. Nu veți regreta!

 

https://ursulescu.blogspot.com/2021/12/draga-copila-de-romy-hausmann.html

 

 

on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.