Acest thriller psihologic m-a pus pe gânduri, m-a fascinat, mi-a dat fiori de gheață, m-a făcut să sper că totul se va termina cu bine și m-a făcut să nu simt când am ajuns la ultima pagină. Mi-am tot imaginat cine se află în spatele acestei nebunii. Toate personajele îmi păreau normale, însă...am avut o mare surpriză! Chiar nu mă așteptam! 

          Vă imaginați câteva zile fără tehnologia comunicării? Fără internet, telefon, tabletă, laptop, etc? Ei bine... După ce te-ai obișnuit cu toate astea e foarte greu să trăiești fără, însă nu imposibil. V-ați gândit ce înseamnă să fii offline? Să ai atâtea lucruri de spus, însă sa nu poți. Să îți dorești să arăți lumii imagini spectaculoase, însă sa nu ai posibilitatea de a face asta. Să îți închizi gândurile adânc în tine, iar acestea sa crească în frustrări? 

          Ei bine... Acest roman ne vorbește despre toate astea prin situația cu care se confruntă personajele sale.

          Un grup de angajați ai unei companii ce presta servicii in domeniul telecomunicațiilor au hotărât să participe la un program experimental "Digital-Detox" ce presupunea cinci zile de detoxifiere digitală undeva în munți, la un hotel încă neterminat. Aici totul pare extrem de relaxant, însă chiar în prima noapte...se întâmplă ceva! Thomas, unul dintre cei veniți cu grupul, dispare și este găsit mutilat. Ochii arși, paralizat de la gât în jos, fără limbă... Nu era mort, însă nu putea comunica. Era... offline. 

          În hotel pe lângă echipa venita se mai aflau și doi administratori care întrețineau clădirea. Toți sunt suspecți. Stația hotelului cu care puteau chema poliția este distrusă, viscolul și zăpada care nu se mai oprea, făcea ca orice încercare de a părăsi clădirea să fie imposibilă. Erau într-o situație ingrată. Oricine putea fi făptașul...

          Moartea lui Thomas și dispariția din următoarea noapte a Annei, o altă potențială victimă, complică situația. Cine este criminalul psihopat? Toți par normali...

          Acest roman este extraordinar! Tensiunea in care te ține autorul, neprevăzutul care apare la fiecare pagină și curiozitatea m-a făcut să termin romanul în câteva ore. Nu am fost dezamăgit! 

          Uneori mintea omului este ciudată și caută înțelesuri ascunse și rezolvări absurde ale unor situații ireale. Dezechilibrul psihic lasă urmări adânci nu doar asupra celui bolnav, ci și asupra celor din jur. Rezolvarea întotdeauna constă în comunicare, însă să fii offline? Ce presupune asta? 

         Recomand acest roman care te va tine cu sufletul la gură! Oare e bine să renunți la tehnologie măcar pentru un timp?

 

https://ursulescu.blogspot.com/2021/07/offline-de-arno-strobel.html?m=1&fbclid=IwAR1qc8s8OTQ9n6Mhu1LFhJHZvmRZCF6VNygGdiiktTI_-t-H7bWerNXyJ9Q

 

on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.