în stoc

Când regele moare - Elina Backman

Când regele moare reprezintă debutul literar al Elinei Backman. Scris din perspective diferite, cu dezvoltare lentă pentru a crește suspansul, thrillerul lasă spațiu pentru observații detaliate și dezvoltarea personajelor. Saana, unul dintre caracterele principale, este singură și tocmai a fost concediată; prin urmare, decide să meargă pentru o perioadă la mătușa ei. Jan lucrează pentru poliție, este trist pentru mama lui bolnavă și joacă un rol major în anchetarea crimelor. Helena, cea în jurul căreia este construită povestea, se va lăsa cunoscută prin intermediul propriului jurnal. Cine este ucigașul? Până la ultima filă, Elina Backman te provoacă!

Preț special 40,00 RON Preț standard 68,00 RON
Mai multe informații
Editura
Editura Lebăda Neagră
Colecție
Black Spot
Data apariției
Februarie 2024
Domeniu
Literatură străină contemporană , Carte străină
Limba
Română
Traducător
Zsuzsa Máthé
Public
Publicul larg
Dimensiuni
125x190 mm
Pagini
560
Conținut ilustrativ
Nu
Format
Paperback broșat
ISBN
978-630-330-039-9
ISBN pdf
978-630-330-041-2
ISBN ePub
978-630-330-040-5

Când Saana este concediată, decide să plece din Helsinki pentru o vreme. În Hartola, între plimbări cu bicicleta și seriale polițiste pe Netflix, află de la mătușa ei despre un caz de crimă nerezolvat. Saana începe să cerceteze această tragedie care a avut loc în urmă cu treizeci de ani. În 1989, cadavrul Helenei, în vârstă de cincisprezece ani, a fost găsit în repezișul râului. Curiozitatea Saanei crește, iar ea ajunge să se implice din ce în ce mai mult în acest caz. Ce s-a întâmplat cu Helena?

În același timp, poliția din Helsinki este sesizată că a fost găsit un alt cadavru. Victima este un om de afaceri de succes; a fost bătut, iar organele sale genitale au fost marcate cu o coroană.

Curând, se dovedește că mai există trei victime pe lista criminalului. Patru regi, la fel ca în jocul de cărți.

Oare poliția va putea să-l prindă la timp pe făptaș? Cine este ucigașul? Care îi este motivația?

 

„— Ei dețineau toată puterea. Și fotografiile. Nu eram suficient de curajoase să ne ridicăm împotriva celor mai puternici. Nu mi amintesc să mi mai fi fost vreodată așa de teamă de orice altceva. Aveau tot satul subjugat lor. Erau responsabili de împrumuturile părinților noștri, îl cunoșteau pe directorul școlii și dădeau explicații mistice pentru tot ce se întâmpla. Însă Helena a amenințat că va dezvălui totul. Această bicicletă a fost găsită abandonată în păduri¬cea de molizi, pe jumătate îngropată, la mai puțin de jumă¬tate de kilometru de conac, spune femeia și arată peste apă, spre pădure. În ultima ei seară, Helena a fost la conac. Eu o invitasem acolo.”

 „Jan se uită la fotografiile pe care le a făcut cu scenele crimelor. Poarta Regelui în Suomenlinna și Poarta Regelui în Hartola. O compoziție. Este singurul lucru care îi vine în minte. Echipa de tehnicieni criminaliști nu a fost de mare ajutor. Pe cadavrul lui Eskola au fost găsite urme care ar putea indica puncte de contact cu electroșocuri. În cele din urmă, capul i a fost ținut forțat într un vas plin cu apă. Eskola a fost înecat pe uscat. Dar tocmai asta nu înțelege Jan: de ce a trebuit să și înece victimele?”

 

Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsCând regele moare - Elina Backman
Rating-ul dumneavoastră
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!
To Top