în stoc

Războiul lui Peiper. Anii de război ai liderului SS JOCHEN PEIPER: 1941–1944 - Danny S. Parker

Această lucrare istorică majoră, Războiul lui Peiper, este atât o biografie a celui mai enigmatic războinic al lui Hitler, Jochen Peiper, cât și un studiu unic al lumii inversate din punct de vedere moral a celui de-al Treilea Reich.

85,00 RON
Mai multe informații
Editura
Editura Lebăda Neagră
Colecție
Grey Spot
Data apariției
Aprilie 2022
Domeniu
Istorie, Politică
Limba
Română
Traducător
Micșunica Ionescu
Public
Publicul larg
Dimensiuni
155x230 mm
Pagini
654
Conținut ilustrativ
Nu
Format
Paperback broșat
ISBN
978-606-9682-95-1
ISBN pdf
978-606-9682-97-5
ISBN ePub
978-606-9682-96-8

,,Tânărul colonel SS Jochen Peiper a reprezentat un strălucit simbol al propagandei. Remarcat și sprijinit de însuși Hitler în anturajul elitei naziste, a devenit faimos datorită numeroaselor și fulgerătoarelor victorii repurtate conducându-și blindatele în stepele rusești sau în teatrul de război din Vest. Un comandant hotărât, inteligent și ambițios, înzestrat cu remarcabile însușiri de luptător: curaj, tenacitate, inspirație în deciziile asumate; totodată și un ofițer loial Führerului, încărcat cu decorații, necruțător, temut și detestat pentru cruzimea unor acțiuni de pedepsire ordonate fie împotriva prizonierilor, fie a civililor.

Tradus acum în România prima oară, Danny S. Parker este cunoscut și prețuit pentru minuțiozitatea și obiectivitatea investigațiilor și considerațiilor sale privind desfășurarea celui de-al Doilea Război Mondial. Ca să îl poată portretiza cât mai veridic pe controversatul colonel german Jochen Peiper, autorul s-a documentat timp de 20 de ani.” (Claudiu Christescu)

Războiul lui Peiper este dedicată controversatului colonel SS Jochen Peiper. În Germania celui de-al Doilea Război Mondial, Peiper întrunea caracteristicile definitorii atribuite de o propagandă exacerbată arianului tipic, acest falnic și temerar războinic, emblematicul exponent al rasei pur germanice, fiind remarcat și sprijinit de însuși Himmler, în anturajul elitei naziste. Astfel că, după ce în anii de început ai războiului își demonstrase loialitatea și eficiența ca asistent personal al lui Himmler, lui Peiper i s-a oferit ocazia să se afirme pe front, într-o funcție de comandă. Postură din care a devenit faimos prin numeroase victorii repurtate, datorate inspirației deciziilor asumate, curajului și tenacității, însă și prin cruzimea unor acțiuni de pedepsire ordonate.” (Danny S. Parker)

Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsRăzboiul lui Peiper. Anii de război ai liderului SS JOCHEN PEIPER: 1941–1944 - Danny S. Parker
Rating-ul dumneavoastră
To Top