Despre noi, Editura Lebăda Neagră

 

Cine sunt membrii fondatori ai unei noi edituri în aceste vremuri în care cartea este ultima dintre grijile românilor? Iată o întrebare pertinentă, care merită un răspuns..

 

De ce ar apărea acum, când piața cărții este într-o criză profundă, iar pe rafturile librăriilor de pe întreg cuprinsul bătrânului continent s-a depus un strat gros de praf?

 

"Pentru că iubim cartea și credem în viitorul ei. Pentru că acest vehicul al imaginației, cea mai inflamabilă unealtă din istoria omului, are capacitatea eternă de a renaște din propria cenușă. Acest lucru s-a întâmplat vreme de milenii și asta se va întâmpla și acum. De fiecare dată când lumea crede că timpul ei s-a sfârșit, aidoma păsării Phoenix care se retrăgea în cuibul ei pentru a arde la răsăritul unei noi ere, ea va renaște cântând libertatea imaginației și frumoasa poveste a creației umane.

Noi, cei trei membri fondatori, Adrian Christescu, Adina Scutelnicu și Simina Jitariu, suntem cei care încercăm să extindem metafora Lebedei Negre – impactul foarte puțin probabilului asupra pieței de carte din România.

O nouă editură acum, aici, credem că este un eveniment rar, imprevizibil și cu efecte pozitive. Pentru că publicul românesc merită cărți mai bune, mai frumoase și mai aproape de un număr tot mai mare de cititori care vor să iasă de pe cărările bătătorite ale celor dinaintea noastră."

 

To Top