în stoc

eBook AMR 273 - Tudor Călin Zarojanu

„Gara. Alte îmbrățișări. Mult mai puține chiuituri decât te-ai fi așteptat. Schimburi de adrese, de telefoane, promisiuni și jurăminte de revedere.

Trenul. Civili între civili. Acum se pierdeau în mulțime.

Suferiseră cumplit. Nu mai conta. Erau vii și întregi. Și mergeau acasă. Nimic altceva nu mai conta.

Drumul. Din ce în ce mai tăcuți.

Gara de Nord. Rude, prieteni, iubite pe peron. Cei care urmau să se vadă, din toamnă, zi de zi la facultate n-aveau de ce să se despartă prea patetic. O îmbrățișare bărbătească și atât.

Troleibuzul.

Casa.

Acasă.

ACASĂ.”

27,95 RON
Links
27,95 RON
Mai multe informații
Editura
Editura Lebăda Neagră
Colecție
Red Spot
Data apariției
Martie 2023
Domeniu
Literatură română contemporană
Limba
Română
Public
Publicul larg
Pagini
222
Conținut ilustrativ
Nu
Format
eBook
ISBN
978-606-9623-48-0
ISBN pdf
978-606-9623-50-3
ISBN ePub
978-606-9623-49-7

„În anul istoric în care este tipărită această carte – 2022, marcat de șocantul război ruso-ucrainean, a vorbi despre înarmare și armată a devenit o obișnuință mediatică și civilă. Romanul AMR 273 (in extenso... Au Mai Rămas 273) al lui Tudor Călin Zarojanu reconstruiește, cu o molipsitoare poftă de viață și de joc (lingvistic), o atmosferă cazonă care amintește de faimoasele și haioasele aventuri ale bravului soldat Švejk și o poveste de dragoste în dulcele stil clasic al Liceenilor, dar ne și pregătește indirect, mental și informațional, în același timp, pentru o posibilitate. Una pe care nici nu îndrăznim să o numim. Războiul.” (Alina Hucai, redactor)

„Așadar, 273 de zile. 9 luni. Nu e oare ciudat că erau exact nouă luni, cât durează o sarcină umană? Da, da, știu, doctorii socotesc în săptămâni, dar în afară de ei toată lumea știe de 9 luni. Sarcină sigur era! Mai exact, un conglomerat din mii de sarcini. Era însă și o gestație? Aveau să arate cu totul altfel la sfârșit decât la început? Mai mari, mai tari, mai duri? «Mă întorc bărbat», cum avea să cânte cineva peste decenii?” (fragment)

 

Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produseBook AMR 273 - Tudor Călin Zarojanu
Rating-ul dumneavoastră
To Top