Acest thriller captivant ne oferă o serie de crime aparent inexplicabile mascate sub forma unor sinucideri și urmate implicit de două anchete care se întrepătrund. Una este cea a poliției, iar cealaltă este a unui american cu un trecut controversat stabilit în Suedia, Luke Bergman, bun prieten cu prima victimă și a fiicei acestuia de patru ani.

          Romanul nu încearcă doar să te mențină la cote de maxim suspans, ci urmărește și să transmită pe fundal un mesaj foarte important care ar putea salva destinele unor tineri naivi.

          Autorul dorește să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl paște pe omul credul ce își apleacă urechea asupra diferitelor secte și organizații religioase. Acestea sub forma unor promisiuni și a unor vise frumos prezentate și aparent argumentate, nu fac altceva decât să amăgească și să distrugă nu doar viața victimei, ci și a tuturor celor care fac parte din familie sau din cercul de prieteni.

          În acest caz, autorul ne prezintă amănunte din propria experiență. În trecut a fost unul din cei care a urmat orbește principiile vieții Bisericii Scientologice din care a făcut parte.

          O serie de amănunte prezentate în acest roman, inspirate din fapte reale ce pot fi verificate pe internet, au creat fundalul pentru o poveste uimitoare încununată cu un deznodământ total neașteptat. Chiar nu mă așteptam ca cel care a orchestrat totul să fie un criminal, însă într-un final i-am înțeles comportamentul.

          Încă din primele pagini ale romanului te trezești purtat pe aripile poveștii și suspansul este atât de mare, încât nu dorești să cobori.

          Când Luke intră în apartamentul prietenului său alături de fosta sotie a acestuia, și descoperă cadavrul lui Viktor spânzurat, iar în apropiere pe micuța Agnes ce trăgea să moară, îi simți durerea și neputința. Muzica aceea din fundal, devine agasantă...  

          Luke refuză să creadă în aparenta sinucidere și încet, încet descoperă amănunte șocante.

          Care este legătura dintre Biserica Scientologică și aceste crime? Totul pare să fie credința acesteia că sufletul nu se pierde și se reîncarnează într-o altă viață ce poate fi mai fericită. Totuși....

          Modul în care autorul a ales sa-si transmită mesajul din fundal, mi s-a părut inedit și extrem de atractiv. Chiar mi-a dat de gândit și mi-a oferit amănunte despre acest cult de care nu aveam prea multe cunoștințe. 

          Recomand cu drag acest roman!

 

https://ursulescu.blogspot.com/2022/08/kult-de-stefan-malmstrom.html?fbclid=IwAR0JE3D-8nGJPx7I21Onun3iXlY6-m0A4H8f15Nh1RQzVC5ZStMq0InHqL0

on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.