Acest roman este o esență de parfum cu un puternic impact emoțional care îți lasă în suflet reverberații consistente. Poate fi considerat strigătul pentru libertate, pentru drepturi și onoare pe care o mână de oameni a reușit prin abuz și teroare să îl răpească unui popor chinuit.
          Poate ați auzit de Jorge Rafael Videla (n. 2 august 1925, Mercedes, Argentina - 17 mai 2013), un fost un general argentinian, dictator al Argentinei între 1976–1981. Ei bine, în timpul dictaturii sale o mulțime de cetățeni considerați o amenințare au fost răpiți și uciși fără judecată, impunând in rândul populației panică și suspiciune.
          În perioada respectivă au căzut victime ale răpirilor între 9.000-30.000 de argentinieni.
          Povestea acestui roman are in prim plan o echipă de rugby iubită și respectată de întregul oraș Mar del Plata care este zguduită de moartea mai mult decât suspectă a unui tânăr jucător titular din echipă. La vremea respectivă, așa cum am spus, nu era ceva foarte neobișnuit o astfel de moarte, însă pentru coechipierii și prietenii victimei a fost un șoc, așa că aceștia  au început să pună întrebări... La această decizie neînțeleaptă  se adaugă și momentele de reculegere ținute înaintea următorului meci de rugby din campionat care au fost considerate o răzvrătire și o instigare la nesupunere. Drept urmare asupra întregii echipe se stârnește o adevărată prigoană, stârnită de un ofițer al serviciilor secrete care a trăit în lumea sportului.
          Care le va fi soarta acestor oameni și ce se va întâmpla cu familiile lor, veți descoperi citind această carte emoționantă ce reușește să vă țină în suspans până la final, iar faptul că veți înțelege multe lucruri care s-au petrecut într-o perioadă grea din istoria Argentinei, este un mare bonus.
          Recomand cu drag această carte!

 

https://ursulescu.blogspot.com/2023/03/mar-del-plata-de-claudio-flava.html?fbclid=IwAR38flCqNlHS0bIaeHZUkIq8rrbqhTawth1K1Y0orkjy0Y66XMTiSOrgOlA

on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.