„Lupul singuratic" este numele de cod al personajului principal Virgil Săvulescu a cărei viața o urmărim din copilărie și până la maturitate.

          Prin intermediul lui, autorul ne poartă prin perioada absurdă a comunismului, anarhia revoluției din 1989 și prin noul regim de capitalism corupt din Romania orchestrat de marile forțele bancare mondiale. Toate aceste lucruri sunt foarte bine documentate și ne oferă o nouă perspectivă asupra istoriei și economiei din Romania.

          Virgil este un orfan care și-a văzut mama ucisă de tatăl bețiv ajuns in pușcărie, iar coșmarul acestei scene i-a răpit somnul, fapt ce îl face să își găsească liniștea în lectură. Citește enorm, iar asta îi schimbă caracterul și viața. Așa ajunge să se împrietenescă și să fie înfiat de doctorul Săvulescu care îl tratează după ce a fost bătut de pedagogul din orfelinat.

          Viața îi este influențată de bunul doctor care îi lasă moștenire pe langa toate bunurile sale lumești și o bună filosofie de a trăi. Îl învață să fie calm, să privească cu detașare orice problemă și să stăpânească artele marțiale, astfel că nu este foarte dificil să se adapteze când ajunge in armată. Aici își găsește chemarea și îmbrățișează cariera militară, însă dezamăgit de haosul din timpul revoluției, alege sa se înroleze in Legiunea Străină. Aici se remarcă și ajunge alaturi de câțiva camarazi să echilibreze ceea ce se întâmplă pe plan mondial prin angajamentele sale.

          Crime, urmăriri, jocuri de culise murdare. Toate aceste lucruri le veți întâlni citind acest roman care te poartă prin realitatea nevăzută a istoriei contemporane.

          Recomand acest roman pentru povestea de viață extrem de interesantă a unui român ajuns în Legiunea Străină, precum și a ițelor încurcate din politica mondială. Un roman interesant care merită atenția noastră.

          Mulțumesc Editurii Lebăda Neagră pentru această poveste uimitoare.

 

https://ursulescu.blogspot.com/2021/03/destinul-lupului-singuratic-de-adrian.html?fbclid=IwAR0Zzkn6NPc8SPnfmqaTjOLcyeOADNe23WJDba5GQfwoHRaw0TSh3TOMDLU

on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.