Romanul Englezul este un thriller de acțiune foarte bine documentat, interesant contextualizat politic și atât de realist, încât unele faze războinice par a fi înregistrări ale confruntărilor din Ucraina, urmărite prin ochii vreunuia dintre combatanți.

          Dan Raglan, poreclit Englezul, militar de elită antrenat să ucidă în toate modalitățile posibile, a activat în Legiunea Străină, dar acum s-a retras în ruralitatea pașnică a Franței, unde a întemeiat o comunitate alcătuită din foști camarazi de arme și familiile acestora.

          Toți vor să uite de violență, însă umbrele trecutului au tendința să reapară mereu, amintindu-le cine au fost.

          Pentru Raglan, acestea se întrupează sub forma unei tinere care îl anunță că Jeremy Carter, un vechi și loial prieten, a fost răpit de indivizi ce par extrem de periculoși.

          Pentru a-l salva, fostul legionar, trebuie să-și programeze din nou o misiune complexă, poate cea mai dificilă pe care a avut-o vreodată…

Englezul - recenzie

          Un război clandestin la granița deșertică dintre Mali și Algeria.
          Crimă și răpire pe străzile meandrice din vestul Londrei.
          Un inspector de poliție CID din Moscova, care investighează asasinarea a patru dintre colegii săi de către Mafia Rusă.
          Un tânăr ofițer MI6 ce se confruntă cu posibilitatea ca o operațiune de lungă durată să fie compromisă fatal.

          Legătura dintre toate acestea este Englezul: Dan Raglan, un outsider, un exilat, fost membru al Legiunii Străine Franceze, ucigaș pe deplin instruit.

          Războiul s-a încheiat, dar Raglan nu poate evita amintirea urmărilor șocante și căutarea lui de răspunsuri se va transforma într-o căutare a răzbunării.
          Aceasta îl va duce în pustietatea hibernală a regiunii Sverdlovsk din Rusia, la Colonia Penală numărul 74, unde sunt închiși cei mai brutali criminali ai țării.

          Dar cum va putea pătrunde el într-un loc de maximă securitate?
          Mult mai important, cum va ieși de acolo?

          Romanul Englezul este un thriller zguduitor, cu ritm necruțător de alert, cu scene de acțiune și de luptă superb coregrafiate, în care sunt altoite acte de răpire, crimă, mutilare, tortură, sexualitate… o poveste dură care începe în munții Africii, continuă pe străzile Londrei și se termină în Rusia.

Englezul - recenzie

          David Gilman, scenarist și romancier britanic, a devenit scriitor cu normă întreagă începând cu anul 1986.
Până atunci, a lucrat în diverse zone ale lumii ca șofer, muncitor forestier, pompier, fotograf, vitrinier, manager de marketing și soldat într-un regiment de parașutiști.
Vasta sa experiență de viață se va reflecta în volumele beletristice de mai târziu și-l va ajuta să obțină o serie de distincții, printre care Premiul Polar Jeunesse (pentru ,,The Devil’s Breath”).
          A fost selecționat pentru Manchester Book Award și Spellbinding Award, nominalizat pentru Medalia Carnegie și ales pentru lista de lecturi recomandate de guvernul Regatului Unit pentru băieți.
          S-a aflat, de asemenea, pe lista scurtă pentru premiul Isinglass Teen Read Award 2010-2011 din New Hampshire.

          Englezul a fost desemnat, în 2020, thrillerul anului de către Financial Times, SUA.

          Aflat și pe lista Wilbur Smith Adventure 2021 pentru cel mai bun roman, este primul volum din seria thrillerelor care îl prezintă pe Dan Raglan, un cavaler contemporan care a servit în Legiunea Străină Franceză.

          A doua carte din serie, Trădarea, va fi publicată de editura Lebăda Neagră în octombrie 2022.

 

https://analogiiantologii.com/2022/04/21/englezul-recenzie/?fbclid=IwAR20pnI4IzJAC5oS7bTPP1dx5N6ckfL95V07InKFaoWtdAFRMvoS1Gc5ers

 

 

on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.