în stoc

eBook Pentru ce sunt bune fetele - David Blixt

„David Blixt zugrăvește o eroină memorabilă în Pentru ce sunt bune fetele, urmărind cariera extraordinară a pionierei Nellie Bly. Un dinam mărunțel care refuză să stea în bucătărie, Nellie luptă din răsputeri să-și facă un nume ca jurnalistă, luându-se la trântă pe parcurs cu bărbații blazați, instituțiile corupte și propriii demoni. Această Lois Lane din viața reală m-a făcut să exclam cu voce tare în timp ce dădeam paginile: «Este pur și simplu o încântare!».” (Kate Quinn, autoarea bestsellerului Rețeaua Alice)

69,95 RON
Links
69,95 RON
Mai multe informații
Editura
Editura Lebăda Neagră
Colecție
Green Spot
Data apariției
Ianuarie 2023
Domeniu
Literatură străină contemporană , Carte străină
Limba
Română
Traducător
Smaranda Enache
Public
Publicul larg
Pagini
672
Conținut ilustrativ
Nu
Format
eBook
ISBN
978-606-9623-25-1
ISBN pdf
978-606-9623-27-5
ISBN ePub
978-606-9623-26-8

„Cu o imaginație bogată și o cercetare meticuloasă, David Blixt a adus la viață lumea tumultuoasă și incitantă a jurnalismului din secolul al XIX-lea. Zugrăvită de el, Nellie Bly este hotărâtă, independentă, ingenioasă, irezistibilă – o eroină pe care orice cititor ar fi încântat să o cunoască.” (Matthew Goodman, autorul bestsellerului New York Times Eighty Days: Nellie Bly and Elizabeth Bisland’s History-Making Race Around the World)

Înfuriată de un articol intitulat „Pentru ce sunt bune fetele”, Elizabeth Cochrane scrie o scrisoare înverșunată către Pittsburgh Dispatch, fără să-și închipuie că un ziar victorian ar angaja vreodată o femeie ca reporter. Sub pseudonimul Nellie Bly, își începe lupta cu industria dominată de bărbați și corupția guvernamentală, relatând subiecte inedite. Feministă, aventurieră, sursa de inspirație pentru toate ziaristele bătăioase din literatura ultimului veac, celebră pentru călătoria sa în jurul lumii și expozeul sub acoperire dintr-un spital de psihiatrie, Nellie Bly a lansat un nou tip de jurnalism de investigație. Bazându-se pe fapte reale din viața personală și profesională a lui Nellie Bly, Pentru ce sunt bune fetele e o poveste despre furie, hotărâre și triumf – povestea unei femei iute la mânie din Pennsylvania care a refuzat să lase lumea să-i spună cum să-și trăiască viața și care a schimbat ea însăși lumea.

„Dramatic, captivant și plin de spirit, romanul Pentru ce sunt bune fetele îl poartă pe cititor direct în inima unei eroine americane – o emblemă a feminismului a cărei voce sună clar și răspicat.” (Olivia Hawker, autoarea bestsellerului The Ragged Edge of Night)

Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produseBook Pentru ce sunt bune fetele - David Blixt
Rating-ul dumneavoastră
To Top