Duminică, 19 septembrie, de la ora 17, vă așteptăm în grădina urbană a Universității de Vest din Timișoara pentru o discuție despre istoria palpitantă a Orientului Mijlociu pornind de la volumul „De la Șeherezada la Osama bin Laden”, de Adrian Petru Stepan.
????       De la Şeherezada la Osama bin Laden: istoria palpitantă a Orientului Mijlociu propune o incursiune în istoria şi credinţele regiunii demnã de povestirile celor O mie şi una de nopţi. De obicei, afluxul de informaţii şi evenimente transformã o carte bine documentatã într-o lecturã de multe ori anostã. Nu e cazul celei de faţã, care îmbinã analiza geopoliticã cu întâmplãri reale demne de filmele de aventuri, destine de regi cu cele de terorişti celebri.
___________________________________________________________________________
????        Adrian Petru Stepan s-a născut în 1978 la Timişoara. A absolvit Colegiul Naţional Bãnãţean (1997), a urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest (1997 - 2001) şi a studiat civilizaţia Europei Centrale în cadrul Fundaţiei „A Treia Europã”. Lucreazã de cincisprezece ani în consultanţã, fiind specializat în drept fiscal şi dreptul muncii. A susţinut conferinţe ori cursuri pe teme juridice şi este consilier parlamentar. În acelaşi timp, a scris despre cultura şi civilizaţia Orientului Mijlociu pentru Historia şi Republica. A publicat prima carte în 2015 – Fiecare zi e uimitoare. În 2019 vedea lumina tiparului cel mai recent roman al sãu, inspirat de evenimentele Revoluţiei din 1989, Ziua în care Dumnezeu a fost prin oraş, iar în 2021 prima sa carte de geopoliticã, „De la Şeherezada la Osama bin Laden”. Din 2020 a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România Filiala Timişoara.
 
         Evenimentul se desfășoară în cadrul Street Delivey Timișoara.
on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.