în stoc

Ernetti și enigma de la Ierusalim - Roland Portiche

O expediție clandestină, aflată în căutarea Templului lui Solomon, descoperă un cub enigmatic de piatră, vechi de trei mii de ani. În interior: un secret care ar putea pune sub semnul întrebării veridicitatea Bibliei și credința a miliarde de oameni.

Există o singură soluție pentru a evita haosul: o investigație în trecut. La ordinul Papei Ioan Paul al II-lea, părintele Pellegrino Ernetti repune în funcțiune cronovizorul, această mașinărie extraordinară capabilă să vadă în timp, proiectată în 1964, secretul cel mai bine păstrat de la Vatican.

În căutarea adevărului, personajele vor călători în timp până în perioada regelui Solomon, și chiar mai mult, în Egiptul antic, în vremea domniei frumoasei Nefertiti, care poate deține cheia enigmei.

55,00 RON
Mai multe informații
Editura
Editura Lebăda Neagră
Colecție
Green Spot
Data apariției
August 2023
Domeniu
Literatură străină contemporană , Carte străină
Limba
Română
Traducător
Diana Gradu
Public
Publicul larg
Dimensiuni
130x200 mm
Pagini
392
Conținut ilustrativ
Nu
Format
Paperback broșat
ISBN
978-606-9623-51-0
ISBN pdf
978-606-9623-83-1
ISBN ePub
978-606-9623-82-4

După ce a stat ascuns 16 ani în beciurile Vaticanului, cronovizorul este repus în funcțiune!

O poveste captivantă, în capitole scurte cu un fir narativ alert, la fel ca primul volum al trilogiei, Mașina Ernetti, în care cititorii îi vor regăsi cu mare plăcere pe părintele Pellegrino Ernetti și pe arheologul Natacha Yadin-Drori în noua lor aventură.

1980. Nepotul unui arheolog englez celebru întreprinde o expediție clandestină sub Esplanada Moscheilor din Ierusalim, în căutarea Templului lui Solomon. Ceea ce va descoperi pare că va destabiliza toate religiile monoteiste. Părintele Ernetti este chemat în ajutor de Ioan Paul al II-lea pentru a repune în funcțiune celebrul său cronovizor, un dispozitiv care îi permite să vadă în trecut, păstrat timp de șaisprezece ani în subsolurile secrete ale Vaticanului. În acest al doilea volum al trilogiei lui Roland Portiche, cronovizorul capătă un rol secundar într-un complot axat pe căutarea Chivotului Legământului. Cititorul nu va simți pentru nicio secundă că ritmul ar putea deveni trenant datorită conciziei capitolelor, alternării firelor intrigii și construcției de thriller cu răsturnări de situații din finalul fiecărui capitol.

„Încă discutată, uneori disprețuită, adesea desconsiderată, existența cronovizorului părintelui Ernetti continuă să încingă spiritele. Cu toate acestea, are un fundament istoric. Se spune că, în 1964, la Vatican, acest preot a inventat o mașinărie ieșită din comun, capabilă să vadă în trecut. La ordinul Papei, s‑ar fi întors în vremea Evangheliilor ca să privească adevărata față a lui Hristos, însă ceea ce a văzut a fost atât de tulburător, încât Sfântul Părinte i‑a poruncit să demonteze mașinăria și s‑o ascundă în pivnițele cele mai adânci ale Vaticanului. Până într‑o zi când…” (fragment)

Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsErnetti și enigma de la Ierusalim - Roland Portiche
Rating-ul dumneavoastră
To Top