în stoc

Canibalii - Iulia Iakovleva

Iulia Iakovleva nu are rival când vine vorba de a face un thriller politic să funcționeze, reușind să creeze, din procesul complicat de punere în scenă a unui balet, o adevărată poveste. În același timp, scenografia și decorul orbitor oferă fundalul perfect pentru o dramă personală plină de compasiune. Scena Iuliei Iakovleva nu are personaje secundare, iar cititorii urmăresc cu uimire cum un lanț de confuzii, greșeli și dovezi interpretate greșit reușesc să dejoace o serie de planuri criminale care altfel ar fi putut avea consecințe dramatice.

Canibalii este cu adevărat un blockbuster: diamante, cruzimea carnivoră a lumii baletului, bani mulți, dragoste, politică și crimă - toate într-un pachet perfect. Autoarea combină thrillerul și romanul polițist, plus o cantitate imensă de cercetări aprofundate, pentru a crea un roman conservator în formă, dar contemporan în conținut . O carte pe care literalmente nu o poți lăsa din mână. - Esquire

65,00 RON
Mai multe informații
Editura
Editura Lebăda Neagră
Colecție
Green Spot
Data apariției
Mai 2022
Domeniu
Literatură străină contemporană , Carte străină
Limba
Română
Traducător
Radu Părpăuță
Public
Publicul larg
Dimensiuni
130x200 mm
Pagini
762
Conținut ilustrativ
Nu
Format
Paperback broșat
ISBN
978-606-9682-86-9
ISBN pdf
978-606-9682-88-3
ISBN ePub
978-606-9682-87-6

Canibalii nu este doar nouă carte din aclamata serie cu detectivi a Iuliei Iakovleva, plasată în atmosfera densă a anilor `30, ci un thriller politic satiric de sine stătător, centrat pe Teatrul Bolșoi. Baletul rusesc a fost dintotdeauna mult mai legat de politică și putere decât ar crede cineva. Iulia Iakovleva îi invită pe cititori să intre în Teatrul Bolșoi și să urce la etajul al VII-lea. Ea dezvăluie ce se întâmplă în culisele lumii artistice, mai puțin știute de noi, și descoperă mecanismele secrete ale sistemului complex care pune în scenă un nou spectacol Lebădă Neagră. O plăcere rară, căci Iulia Iakovleva nu are rivali în a înfățișa lumea baletului. (Forbes)

Acțiunea romanului Canibalii se desfășoară în spațiul Teatrului Bolșoi, recent renovat. Aici, baletul și politica merg mână în mână, uimind publicul cu premiera unui spectacol, cu o strălucitoare stea în ascensiune, născută în orașul natal al președintelui, cu bijuteriile strălucitoare ale lumii bune moscovite și cu înțelegeri internaționale obscure, încheiate în loja regală.

Iakovleva pune în mișcare cu îndemânare numeroșii actori ai distribuției sale - politicieni la nivel înalt, agenți de securitate privați, jurnaliști moscoviți curioși, studenți din provincie care își croiesc drum în capitala țării, dansatori de toate nivelurile, de la cei principali până la dublurile corpului de balet, un coregraf de renume internațional, soțiile nefericite și iubitele ambițioase ale oligarhilor moscoviți - în timp ce împletește mai multe fire criminale într-un nod mortal.

Intriga romanului pare să urmărească titlurile știrilor zilnice din Rusia, cu otrăvirea ca mișcare infamă într-un joc politic, uciderea unor jurnaliști în Africa, crime rămase nerezolvate, scandaluri homosexuale din lumea artei și chiar un episod amuzant despre un avion privat folosit pentru a transporta animalul de companie foarte iubit al soției prim-ministrului țării.

Volumul Canibalii va capta atât atenția iubitorilor de balet, cât și a fanilor thrillerului politic de actualitate. Expertă în balet (a scris mai multe bestselleruri de non-ficțiune pe această temă), Iakovleva își plasează thrillerul pe fundalul celei mai strălucitoare arte, expunând dedesubturile lumii dansului, deoarece descrie Teatrul Bolșoi nu doar din culise și din sălile de repetiții, ci din adâncurile mașinăriei complexe ce înseamnă teatrul.

Toate elementele romanului sunt reunite într-un flux narativ puternic - toate intrigile sunt construite cu măiestrie și niciun indiciu nu este superfluu. Limbajul romanului este uimitor, atât de bogat, încât este mai mult decât o scriere de gen sau ,,cea mai recentă poveste polițistă a unui autor apreciat". Este un roman fantastic, cu totul fantastic, care se cere a fi citit! Iakovleva este Agatha Christie a Rusiei, Kate Atkinson și Sara Waters la un loc.

Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsCanibalii - Iulia Iakovleva
Rating-ul dumneavoastră
To Top