„…Toată lumea e închisă în casă și disperată, tuturor le e frică, în România, în Germania și aiurea, întrebarea esențială care se pune este: scăpăm sau nu cu viață? M-am simțit ca într-o piesă absurdă, ca la un meci de box unde eu sunt Chaplin ăla care se ascunde după arbitru și fuge în jurul ringului, eu contra COVID-ului, eu ăla mic și el monstrul, din păcate nu l-am făcut KO, dar am câștigat la puncte. Vorbind de literatură, prin aprilie, mintea mi-a fost invadată de teatrul absurd al lui Ionesco și Beckett pentru care am avut întotdeauna o antenă puternică. Stai și te gândești: tot ce se întâmplă e demență, omul e o jucărie a destinului, nu există nici un sens niciunde, ce ne facem, doamnelor și domnilor? Ia hai să ne jucăm puțin, ia hai să facem pe clovnii, să scoatem limba la destin, dacă ne scufundăm, cel puțin s-o facem fără plictiseală și frică. Așa ceva am simțit, cred că nu există un timp mai potrivit pentru a simți și sfida absurdul căruia îi suntem expuși în permanență decât pandemia.”

       Într-un interviu acordat revistei Dilema veche, scriitorul Jan Cornelius explică resorturile care au stat la baza volumului Aventurile unui călător naiv, între mișcare și izolare, publicat la editura noastră.

 

https://www.dilemaveche.ro/sectiune/tema-saptamanii/articol/nu-exista-un-timp-mai-potrivit-pentru-a-simti-si-a-sfida-absurdul-decit-pandemia-interviu-cu-scriitorul-jan-cornelius?fbclid=IwAR2BBlTObYuLzWqrcML2xo2ZQYEBUSGHP3GPdo6-0yDVIW9xsRbMYunleMg

 

on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.