Autorul față de care am căpătat o slăbiciune încă de la primul volum, ne surprinde cu un alt thriller fascinant ce continuă seria aventurilor lui Roger Blanc, un căpitan ajuns în regiunea Provence în urma unui complot al secretarului de stat Jean-Charles Vilaron-Allegre. Acesta îl vede ca pe un ghimpe în coastă din cauza specializării sale de a demasca politicieni corupți. Astfel că, pentru a scăpa de el, îl transferă departe de Paris și de viața politică importantă. La acest transfer contribuie și faptul că Roger Blanc este în plin divorț cu soția care l-a părăsit pentru amant, iar singura locuință de care mai dispune este o casă moștenită de la un unchi ce a trăit în Provence.
 
          În această nouă aventură captivantă pe care ne-o oferă autorul, după "Mistralul Ucigaș", căpitanul Roger Blanc este atras în ancheta unui caz neobișnuit în regiunea Carmague. Se știe că acest loc este cunoscut prin cursa Carmague, un fel de coridă spaniolă, care se diferențiază prin faptul că taurul nu este sacrificat în timpul spectacolului, ci este admirată îndemânarea participanților ce trebuie să ia dintre coarnele animalelor un premiu. Tot în această regiune a trăit o perioadă de de timp, binecunoscutul pictor Vincent van Gogh care a lăsat în urmă câteva tablouri extraordinare create aici.
 
          Care este legătura dintre aceste două evenimente? 
 
          Ei bine, autorul reușește să ne surprindă prin povestea unei morți neobișnuite, susceptibilă de crimă. 
 
          Un reporter cunoscut în lumea pariziană, fost toxicoman care încerca să se reabiliteze printr-un reportaj bombă ce ar fi putut devasta lumea artei prin ceea ce se știa despre pictorul Vincent van Gogh, intră pe firul unei anchete ce avea că obiect un tablou dispărut cu mult timp in urmă. Din păcate reporterul nu reușește să ducă la capăt ce și-a propus pentru că este găsit mort pe drumul unde obișnuia să se plimbe cu bicicleta, spintecat de un taur antrenat pentru cursele Carmague. Cineva eliberase animalul chiar atunci când trecea reporterul. 
Căpitanul Roger Blanc nu crede în supoziția unui accident ce părea evident și începe o anchetă pe cont propriu ajutat de locotenentul Marius Tonon. 
 
          Va dovedi că acest accident este unul premeditat care se transformă în crimă? Cine este ucigașul? Ce legătură din lumea artei putea avea un așa impact încât să fie ucis reporterul?
 
          Veți fi uimiți...
 
          Am citit această carte cu sufletul la gură și am așteptat cu nerăbdare să aflu care a fost motivația uciderii bietului reporter, dar mai ales cine a fost criminalul. Am fost surprins! 
Mi-a plăcut această poveste, nu doar din perspectiva firului epic, ci și pentru că am aflat lucruri mai puțin cunoscute din viața pictorului Vincent van Gogh. Nu mai vorbesc despre faptul că am aflat de cursa Carmague, despre care nu aveam habar... Am căutat pe YouTube, am citit și mă declar un fan înfocat al acestui spectacol.
 
          Recomand această lectură!
 
 
https://ursulescu.blogspot.com/2023/06/moartea-in-carmague-de-cay-rademacher.html
on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.