în stoc

Conspirația cearșafurilor. Jurnal european - Jan Cornelius

„Aş paria că oriunde veți deschide această carte, veți întâlni explozii, focuri de artificii umoristice, care te fac să râzi până la lacrimi. În carte apar multe personaje decupate din realitate, prezentul se întâlneşte uneori cu trecutul, căci nu este doar o carte de umor irezistibil, ci şi o carte de evocări şi călătorii prin lume. O carte absolut delicioasă, care pe mine m-a umplut de bucurie.” (Mircea Cărtărescu)

Preț special 35,00 RON Preț standard 42,00 RON
Mai multe informații
Editura
Editura Lebăda Neagră
Colecție
Blue Spot
Data apariției
Mai 2024
Domeniu
Literatură română contemporană
Limba
Română
Public
Publicul larg
Dimensiuni
130x200 mm
Pagini
228
Conținut ilustrativ
Nu
Format
Paperback broșat
ISBN
978-630-330-051-1

Conspirația cearșafurilor: Un jurnal la purtător, o carte de evocări şi călătorii prin lume, plină de fantezie şi paradoxuri, de un umor nebun, irezistibil, cu personaje decupate din realitate, familia scriitorului, scriitori prieteni, vecini.

„Cartea lui Jan Cornelius este o carte de leac, o carte efectiv terapeutică, pe care o recomand fără ezitare. Pur și simplu, face bine la sănătate.” (Ioana Pârvulescu)

„ADN-ul ne arată în primul rând limba cu care ne naștem, și așa cum îmi arată și mie ADN ul, eu m-am născut vorbind 43,5% româna (partea balcanică a tatei) și 25,9% germana (partea vestică a mamei), deși, ca să fiu sincer, mama nici n-a fost acasă când m-am născut. Partea scoțiană, irlandeză și galeză, în schimb, o am de la whiskeyul băut mulți ani la rând, iar cele 12,4 procente baltice le am precis din Letonia, unde n-am fost niciodată, dar am fost de două ori în Polonia, cu care Letonia rimează, deci vorbim în acest caz nu atât de o mutație genetică, cât de una fonetică. Dar ce vreau să spun: azi noapte a lătrat un câine, aici, jos în curte, ceva de groază! o treabă complet bizară dat fiind că aici, jos în curte, n-a fost tot timpul decât o pisică, deci înseamnă că ea a lătrat, și nu un câine, deci vorbim în acest caz de o mutație atât fonetică, cât și genetică.”

Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsConspirația cearșafurilor. Jurnal european - Jan Cornelius
Rating-ul dumneavoastră
To Top