în stoc

Dincoace, în suflet - Ioana Bena

Așezământ pentru răsuflu, cel drept exercitat, cel din abur plămădit, dar divin. În timpul perfect de imperfect al Ioanei Bena ai călăuză îngeri. Au fost și sunt și mâine. Oriunde te așezi, ești împăcat. Întorci privirea și hălăduiești. Nu, nu ești pierdut. Și dac-ai fi? Dincolo de hotar, diferențele se resorb, devii aproapele, devenim. „Ultimele mere sunt cele mai bune. Ultimul soare. Și ultimul ultim.”

Preț special 21,00 RON Preț standard 25,00 RON
Mai multe informații
Editura
Editura Lebăda Neagră
Colecție
Red Spot
Data apariției
Mai 2024
Domeniu
Literatură română contemporană
Limba
Română
Public
Publicul larg
Dimensiuni
145x200 mm
Pagini
108
Conținut ilustrativ
Nu
Format
Paperback broșat
ISBN
978-630-330-060-3

În poeziile sale, Ioana Bena ne adună să citim, să ascultăm, să întrebăm despre meandrele intime, sufletești ale universului interior, să ne liniștim răspunsurile într-o căutare împreună.

De crezi că poposești în versul Ioanei Bena ca într-o poiană de munte, cu fluturi, cu margarete și săruturi, te înșeli, iubite călător! La rădăcini de piatră, în abis de lume, mocnește foc, perplexitate, nimicire. „Păsări de noapte, zbor tăcut, aripi moi să te ningă, să uiți gândul, cădere în sine la capătul durerii.” Te încumeți, iubite călător, să arunci o privire în dogoarea verbului polimorf, clipocind amenințător în crug de lumini înșelător-pacifice? Ești pregătit a poposi în tine, a te întovărăși cu ea, cu noi toți, în sinele neiertător al ființei? Poezia Ioanei Bena te îmbie cu feminitate, cu privirea ageră te pune la încercări grele. La agonii cu zâmbetul pe buze. Iar la capătul acestui itinerariu asiduu, maraton prin nestemate și spini, prin parfum de lăcrămioare și pleoape de mărgean, privirea felinei celeste, a Dumnezeului cu ochi galbeni, te urmărește în fugi de Bach și nu te iartă. La sfârșit ne întâlnim cu toții de unde-am plecat. În neîncepere.

Șaman

„Păsări de noapte,

Zbor tăcut,

Aripi moi să te ningă,

Să uiți gândul,

Cădere în sine

La capătul durerii.

Să fii iar, fără teamă,

Al firii.

Aripi să te zboare,

Vindece,

Lin,

Pasăre să fii,

Iar,

În somn.”

Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsDincoace, în suflet - Ioana Bena
Rating-ul dumneavoastră
To Top