ANALOGII+ANTOLOGII DESPRE Pasagerul 23, autor Sebastian Fitzek

          În fiecare an, în medie, 23 de oameni dispar fără urmă de pe navele de croazieră.
Dar ce se întâmplă atunci când unul dintre ei reapare?

          Thrillerul psihologic Pasagerul 23, scris de Sebastian Fitzek, transferă cititorul direct pe puntea unei astfel de nave.

          Imaginează-ți că ești pe mare, împreună cu mii de oameni, în mijlocul unui oraș plutitor, fără poliție, fără închisoare… și ai de-a face cu un criminal nemilos.

          Martin Schwarz, psiholog și detectiv sub acoperire din Berlin, și-a pierdut soția și fiul cu cinci ani în urmă, în timpul unei croaziere pe giganticul vas turistic Sultan of the Seas – un eveniment pe care încă nu l-a putut înțelege și accepta.
Pentru a-și înăbuși durerea, el acceptă misiuni ce ar părea prea primejdioase pentru alții – unele care îl pun des în pericol de moarte.

          Într-o zi, Schwarz primește un apel de la o doamnă în vârstă, care se autointitulează autoare de thrillere și îi solicită să vină la bordul navei Sultan of the Seas, pentru că are dovezi cu privire la ceea ce i s-a întâmplat familiei sale

          O fetiță dispărută cu săptămâni în urmă a reapărut acum, traumatizată și cu ursulețul din pluș al fiului mort al detectivului în brațe.

          Martin nu ar mai vrut să urce niciodată din nou pe un vas de croazieră, cu atât mai puțin pe acest vas, dar după apelul telefonic tulburător, el nu poate face altfel și se îmbarcă imediat ca simplu pasager.

          Sultan of the Seas este o navă luxoasă care face traversarea de la Southampton la New York, fiind prezentată foarte detaliat în descrierile lui Sebastian Fitzek, inclusiv cu echipament, culori, uniforma personalului și structura punților sau cabinelor.
Cititorul are senzația că este prezent pe ea și aproape că simte gustul sărat al mării pe limbă.

          Pe vas se întâmplă foarte multe alte chestii suspecte.

          Julia și Lisa, mamă și fiică, au fost invitate de căpitan, nașul Lisei, pe vapor.


         Vacanța lor relaxantă se transformă rapid în coșmar, deoarece doar la câteva ore după ce vasul a plecat din Hamburg, Julia găsește o scrisoare ciudată de la fiica sa, iar Lisa nu mai este de găsit…


          Și un alt pasager dispare.

          În toate aceste cazuri, Martin Schwartz este implicat și abia după un timp începe să vadă conexiunile dintre evenimente.

          Pentru cititor, se derulează alert o călătorie zbuciumată, plină de întorsături de situație și cu un final șocant.

          Sebastian Fitzek știe cum să capteze atenția și să mențină suspansul.


          Cu fiecare pagină parcursă, tensiunea crește și este greu să fii sigur cine este vinovatul și care sunt motivele acțiunilor sale, până la sfârșitul cărții.

          În acest thriller captivant, scris în mod teribil de realist, autorul ne conduce într-o croazieră absolut înfricoșătoare.

          Cititorul primește exact ceea ce se așteaptă de la numele Fitzek: tensiune și o vacanță de groază la superlativ.
Dar cei cu stomacul sensibil ar trebui să se gândească de două ori înainte de a deschide această carte.

          Ca maestru al exprimării plastice, Fitzek, nu-și înfrânează cuvintele și nu se abține de la a da amănunte dure, din vreo grijă  pentru cei cu nervi slabi.

          Fanii bine antrenați ai romanului polițist sau ai thrillerului se pot însă bucura de o lectură aproape delicios de înfiorătoare.

          Sebastian Fitzek s-a născut în 1971, la Berlin, și a devenit cel mai de succes autor de thrillere psihologice din Germania.

          Au fost făcute filme, piese de teatru și jocuri după scenariile cărților autorului, presa germană numindu-l
„Regele thrillerelor”.

 

https://analogiiantologii.com/2023/10/17/pasagerul-23-recenzie/

on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.

To Top