“Ce bine totuşi că putem visa şi ziua, şi noaptea. Ziua visăm cu mintea, noaptea visăm cu sufletul. Câteodată, inima încurcă visele cu visurile, dar asta... e altă poveste.” spunea regretata Doina Postolachi.

          Cred că acest panseu introduce foarte bine romanul lui Alex North.

          Visul a fost mereu o enigmă pentru omenire și s-a interpretat diferit sensul acestei existențe paralele cu realitatea. S-a presupus de-a lungul timpului că omul odată cu trecerea în lumea somnului, trece într-un univers independent cu alte reguli și alt statut și că lumea viselor de noapte este o altă lume în care sufletul omului se desfășoară. 

          Dar dacă cineva încearcă încet, încet să învețe să combine realitatea cu visul? Dacă găsește o modalitate în care poate comunica între cele două lumi paralele? Care sunt efectele? Ei bine... În "Prietenul din umbră" patru adolescenți reușesc să facă asta, însă consecințele sunt dezastruoase. O crimă provocată aparent ca urmare a unor experimente ciudate asupra unui om nevinovat prin visul lucid, șochează întreaga comunitate. Ce este visul lucid? Cei patru băieți învață să-și controleze visul de noapte și să comunice între ei în timpul somnului. În plus, reușesc  să cheme de partea lor o legendă locală malefică, Mâini Roșii, un fel de monstru ucigaș a cărui viață dramatică a lăsat urme adânci printre localnici. Acesta, prin visul lucid, îi ajută pe tineri să se răzbune mai întâi pe profesorul de sport, ucigându-i câinele, mai apoi... Crimă!

          Romanul încearcă să rezolve misterul acestei drame ciudate inexplicabile care "a prins" în mediul online. Faptul că unul dintre băieții care a comis crima a reușit să evadeze și trupesc din lumea reală în cea a viselor, a iscat o adevărată nebunie. Au început să apară crime la indigo. Până la urmă cineva a reușit să părăsească lumea asta nedreaptă în schimbul altei lumi pe care oricine o poate controla prin visul lucid... Crimă? Dacă asta e necesar pentru o astfel de existență, de ce nu?

          Eroul principal al acestui roman este unul dintre cei patru băieți care se întoarce în orașul natal după mulți ani, doar pentru că mama lui este într-o stare gravă de sănătate. El părăsise orașul după acea crimă ciudată, iar acum că s-a întors, pare că monștrii din noapte au reînceput să îl bântuie.

          Frica este sentimentul dominant în acest roman. Oare Mâini Roșii a prins viață și vrea să se răzbune pentru trădarea de a-l fi părăsit? Oare trecutul îl prinde din urmă? 

          O altă crimă la indigo se petrece în apropiere, iar monștrii se întorc prin vis în realitate.

          "Prietenul din umbră" este un thriller captivant care te ține în tensiune până la final. Este un roman de excepție, cu întorsături spectaculoase și uimitoare care îți oferă și o altă perspectivă asupra visului de noapte... 

          Dacă visul ar putea fi controlat? 

          Dacă prețul de a evada în el ar fi o crimă, ați accepta?

 

https://ursulescu.blogspot.com/2023/10/prietenul-din-umbra-de-alex-north.html

on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.