în stoc

Ultimul meteorolog - Mugur Ioniță

Mariajul meu cu meteorologia a fost învăluit în nori, turbulențe, zile senine, furtuni, înghețuri, rătăciri prin ceață și o secetă cumplită, care nu se mai termina. Nimic însă, pe parcursul acestui slalom printre fenomene și prin viață, nu m-a împiedicat să țin privirea ridicată către cer căutând răspunsul la întrebarea care m-a frământat dintotdeauna: cum este vremea? (Mugur Ioniță)

28,00 RON
Mai multe informații
Editura
Editura Lebăda Neagră
Colecție
Red Spot
Data apariției
Martie 2021
Domeniu
Literatură română contemporană
Limba
Română
Public
Publicul larg
Dimensiuni
130x200
Pagini
240
Conținut ilustrativ
Nu
Format
Paperback broșat
ISBN
978-606-94971-0-4
ISBN pdf
978-606-9682-33-3
ISBN ePub
978-606-9682-32-6

Cum este vremea? O întrebare pe cât de banală, pe atât de complicată. Ați crede probabil că este de ajuns un răspuns simplu: vremea este frumoasă sau călduroasă, sau ploioasă. Dar oare pentru a caracteriza un tablou, putem da un răspuns atât de simplu? Răspunsul este da, putem răspunde printr-un singur cuvânt, dar un artist va vedea o sumedenie de nuanțe, de tente, de tușe, de explozii de culori sau de umbre. Putem caracteriza o femeie printr-un singur cuvânt? Răspunsul și de această dată este afirmativ, însă niciodată nu vom cuprinde într-un singur cuvânt misterul, profunzimea, perfecțiunea sau toanele feminine. Desigur, sunt oameni, precum Vladimir Nabokov, care, rugat să-și descrie căsnicia cu Vera Slonim, a caracterizat-o sintetic, printr-un scurt raport meteorologic: „fără nori”.

Mariajul meu cu meteorologia a fost învăluit în nori, turbulențe, zile senine, furtuni, înghețuri, rătăciri prin ceață și o secetă cumplită, care nu se mai termina. Nimic însă, pe parcursul acestui slalom printre fenomene și prin viață, nu m-a împiedicat să țin privirea ridicată către cer căutând răspunsul la întrebarea care m-a frământat dintotdeauna: „cum este vremea?” (Mugur Ioniță)

Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsUltimul meteorolog - Mugur Ioniță
Rating-ul dumneavoastră
To Top