Nu cu mult timp în urmă să ai un telefon mobil nu era o necesitate. Obișnuiam să îmi fluier prietenii pe la ferestre după un semnal prestabilit, însă acum lucrurile s-au schimbat în societate. Nu poți să îți găsești un job fara telefon, nu poți comunica pe grupurile de WhatsApp cu colegii de serviciu pentru problemele cotidiene ce necesită atenție imediată, nu poți accesa informațiile necesare pentru diverse lucruri... Am ajuns să fim dependenți de tehnologie și  să considerăm dispozitivele electronice de neînlocuit. 

          În acest thriller psihologic palpitant, un sistem de casă inteligentă cu scanner ocular cu care sunt dotate diferite familii din Germania se confruntă cu o mare problemă.

          Toate aceste dispozitive electronice care ne-au invadat viața sunt controlate de un "soft" elaborat de diverși programatori, testat și retestat. Mereu vor fi puncte slabe și ca în orice lucru făcut de mâna omului există elemente de securitate care pot fi accesate de diverși hackeri.  Aceștia își creează un "backdoor" pe unde pot intra și prelua controlul asupra dispozitivelor. 

          Ce s-ar întâmpla dacă aceștia ar avea acces la telefonul dumneavoastră care a ajuns atât de dezvoltat încât are acces la banii din conturile bancare?! Ei, dar dacă reușesc să pună stăpânire pe softul ce controlează casa dumneavoastră inteligentă? Pot intra in casă când doresc, pot porni camerele de supraveghere pentru a va urmări în cele mai intime ipostaze sau pot controla televizorul dumneavoastră Smart care își va arunca priviri indiscrete asupra casei, fără să bănuiți măcar! Vă imaginați un astfel de coșmar? Un străin din cine știe ce colț îndepărtat al lumii te poate urmări și îți poate controla viața...

          Hendrik este un chirurg care lucrează la un spital din Hamburg și locuiește cu logodnica într-o casă pe care a dotat-o cu un astfel de  sistem de casă inteligentă. Pentru a controla sistemul era necesar o aplicație instalată pe smartphone. Astfel puteau securiza casa, puteau controla luminile, temperatura, televizorul sau sistemul audio. Camerele de supraveghere puteau fi accesate de la mare distanță, astfel că puteau observa orice anomalie. Totuși, ceva neobișnuit se întâmplă, iar când doctorul Hendrik se întoarce acasă după o intervenție  urgentă de serviciu din noapte, este surprins și panicat de dispariția logodnicei sale. Toate indiciile arată că aceasta l-ar fi părăsit pentru un alt bărbat, despre care Hendrik află ulterior ca și el și-ar fi părăsit familia inopinat.

          Doctorul pornește o anchetă personală în ciuda polițiștilor care sunt convinși că nu este o infracțiune în acest caz, și încet, încet descoperă lucruri interesante și șocante... Mai multe familii cu exact același tip de sistem casă inteligentă au avut parte de o dispariție suspectă, mascată de aparențele unei părăsiri de domiciliu.

          Alexandra, o stagiară din poliție, foarte pricepută în informatică, îl ajută pe Hendrik cu diferite informații esențiale în această lume a tehnologiei. Așa află că Adam, sistemul de casă inteligentă, este compromis.... Cine a luat controlul asupra casei? Viața îi era distrusă...

          "Prima oară, acest necunoscut o luase pe Linda cu el, iar acum, a doua oară, îi arătase lui Hendrik cât se poate de limpede că pentru el nu mai exista niciun refugiu, nicio zonă personală nesupravegheată, apărată.

          Plânse. Pentru Linda, pentru casa lui, pentru el însuși.

          Dar curând simți cum altceva se trezeşte şi devine tot mai puternic în el. Mânia. Pentru tot ce le făcuse cel răspunzător de toate acestea. Le distrugea viața, pentru că aşa voia el."

          Cine o răpise pe Linda și pe ceilalți oameni? În ce scop? 

          Ei bine, eu am rămas șocat când am aflat, însă dacă ești dispus să îți instalezi browserul Tor și să navighezi în darkweb, unde sub protecția anonimatului se poate vinde și cumpăra orice... Are sens!

          Vă invit la o lectură deosebit de plăcută care îți strecoară în vene teama picătură cu picătură, iar singurul  remediu pentru a scăpa de curiozitate și suspans este de citi cât mai repede și cât mai mult acest roman.

          Pentru mine care sunt la a doua carte pe care o citesc de la acest autor, a devenit o certitudine că autorul este un maestru al suspansului, iar fiecare roman al său este fantastic! 

          Recomand să citiți această poveste uimitoare!

 

https://ursulescu.blogspot.com/2022/09/aplicatia-de-arno-strobel.html

on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.