Înger de serviciu - Ciprian Albu
„Înger de serviciu este, în esență, cu adevărat o rugăciune, a noastră, a tuturor. Este un altfel de Tatăl nostru, contemporan, pragmatic, real, spus de noi toți, repetitiv, în cor, în același mod, cel puțin o dată în viață. Este drumul nostru, pe care îl parcurgem prin portalul iubirii, din iad către suflet. Este atât de des spusă această închinare... în același mod, inconștient, la fel ca personajele din carte, oscilând viața noastră între material și artă, între traumă și vindecare, între conștient și subconștient, între rațional și ezoteric. Mulțumesc, Ciprian Albu, mi-ai redeschis pofta de rugă!” (Roxana Mihăilă, psiholog)
„Ciprian Albu putea să rămână un om obișnuit, pe care să îl întâlnești pe stradă, din vreme în vreme, fără a ști ce gânduri i se învălmășesc în cap. Ar fi fost bucovineanul fain, care, fie că e vorba de viața de corporatist, fie de familie sau prieteni, face lucrurile corect, cu devotament și dăruire. Dar Dumnezeu a avut alte planuri, așa că i-a pus un stilou în mână, niște aripi pe umeri și i-a spus: scrie! Evadează și ia-ți prietenii cu tine, pentru că e fabulos caleidoscopul pe care îl porți în suflet. Și Ciprian a scris și publicat primele două cărți, Inspiră adânc! Expiră! și Dans!.
Cea de a treia carte, Înger de serviciu, s-a născut ca să ajute. Chiar dacă vrei, tot nu poți citi detașat cartea, pentru că are Ciprian talentul de a-ți trezi și demonii și fricile și umbrele. Partea minunată e că are și o baghetă magică, cu care te vindecă. Rândurile din carte nu-s motivaționale, Ciprian nu e un scriitor la modă. Unele sunt copleșitoare. Îl iubești și îl urăști pe autor pagină după pagină. Te descoperi cam gol și îți e frică de faptul că cineva ți-a atins niște resorturi extrem de intime. Te înfurii, arunci cartea, juri că nu mai citești în veci. Apoi revii, cu plecăciune și dorința de a fi iertat. Și plonjezi în poveste, de mână cu omul care a scris-o și care, dezvăluindu-și el însuși sufletul, îți oferă șansa să faci același exercițiu fabulos: să devii vulnerabil și, astfel, perfect. Ciprian mai are multe de scris și de spus în evadările sale. Acum, în paginile astea, ne învață că-i extraordinar să rămâi autentic. Chapeau bas, Ciprian Albu!” (Oana Neda, avocat)